(untitled) (Промышленный Транспорт Казахстан, 2025)
Қазақстан – әлемде көлік-логистика саласында қарқынды дамып келе жатқан мемлекеттің бірі. Қазақстан Республикасында көлік-логистикалық қызметінің толық спектрін көрсететін компания қызметінің бағыттары кеңінен дамуда. Ол көлік логистикасының Қазақстан экономикасын дамытудағы маңызы зор. Ел әлеуетін дамытудағы компаниялардың жүзеге асырып жатқан транзиттік және экспорттық жобалары жоспарланған. Қазақстанда көлік-логистикасы барлық көлік салаларында дамым экономикаға үлесін қосуда. Ең аз уақыты, тасымалдауға, қысқа мерзім ішінде тиеу-түсіру жұмыстарын жоғары сенімділік және қауіпсіздікпен жүктерді тасымалдауда логистика қызметі алдыңғы қатарда. Мақаланың мақсаты көлік логистикасының дамуы және даму бағыттарын қарастыру болып табылады.